student socialist, primești orice momeală

mă rog, era ”student socialist primesc orice momeală”. așa visasem. o pancartă enormă, alb pe roșu, fără diacritică. trăgeam de niște roze sec și mă întrebam de unde mi-a venit. e simplu. am ieșit cu niște studenți la bere. d-ăștia cu să li se dea, condițiile de învățământ, că astea. de o ignoranță uluitoare în ce privește disciplina în care ar fi urmat să fie licențiați în vara asta. care nu este. din cauză de Băsescu. anteniști 3. că nu și-au luat restanțele lejere, că n-aveau cursuri și era prea greu, în ultimul an, să citească o cuantică a lui, să exagerăm, Messiah, pentru o problemă de atom hidrogenoid prezentată semiclasic, lejer, pe hyperphysics, căci ei lucrează numai pe facebook, la poze cu gagici, mașini și jocuri cu bomboane pe care le sparg lopeți și, pt. meseriași, pluguri legate de tractoare.

intru în detalii, le expun studenția mea mediocră: o mahmureală continuă, nebruiată de gânduri de ajutoare sociale (deși student sărac), de exemene luate cu Sf. 5 (de ex. tehnologia materialelor – ceva imposibil, cu aliaje ș.a.c.*). trecem la problema mogulului și le expun furăciunea Voiculescu – I.C.A. (o știu, întâmplător, în detalii). nu, Voiculescu e un mare om de afaceri, băiat deștept. deci studenții socialiști apreciază capitalismul feroce. din cauza Băsescu. îmi închid porțile simțurilor și mă bucur că o problemă simplă a lăsat niște anteniști la nivelul studii medii.

*ș.a.c. = și alte căcaturi

 

Etichete:

6 răspunsuri to “student socialist, primești orice momeală”

 1. blegoo2 Says:

  Viitorul se întrezărește fics cum am prezis în „VALAHIA”.
  Douăj’ dă hani d-aici hîncolo… o să fiu hambasador hîn Haustralia.

 2. mulliganoglu Says:

  cum ai prezis?!

 3. blegoo2 Says:

  Era pe la sfîșitul lui ianuarie când am emis prima prezicere.
  Destul de cald în Santiago (de Cuba) la vremea aia – eram cu ceva trebi acolo – nu intru în detalii, că nu vreau să deviez de la subiect.

  În fine.

  Stăteam la terasă, la „Aurora” – mă știe băieții încă din ’89, cînd am venit să-l iau pe bunicul din ghearele orânduirii anglo-americane (‘tu-le muma-n cur de exploatatori!) – stăteam zic, la terasă, haleam riquisimo – ca omu’ muncitor, deh. Muzică în surdină, alea… tut ale gu.

  Lângă mine, doi poponei canadieni în etate schimbau idei filozofice. Băii… și deodată îi apucă râsu’. Da’ râs d-ăla ca în filme, știi? D-ăla de râzi și tu de râsu’ lor.
  Aveau un Grundig mic, multi-benzi și ascultau la bibisi – cum că mare daravelă în Rumenia, muncitori, mineri, zarvă, alea.

  Radioul nu era dat tare – să nu se piște băieții de la Seguridad că propagandă dujmănoasă și astea; da’ eu, fiind lângă, hauzeam perfect. Voce de crainic foarte britiș, constipat pîn’la ‘mnezeu. Că guvernul, că mineri, c-o fi, c-o păți. Normal, am ciulit urechea – nu de alta, da’ să nu par prost când ajung acasa la Havana și mă ia bunicu’ la întrebări.

  Mi-am dat seama că dacă până și curiștii din Montreal se distrează de revoluția română… apăi trebuie schimbat numele țării! Am dat pă gât ce bere mai era, am lăsat cinci parai pă masă, m-am ridicat. Trecând pe lângă arțariști, i-am întrebat cu dispreț:

  „Băh. Voi dă Petrache Poenaru ați hauzit?”

  Și dus am fost – n-am mai stat să le aud ciripeala lor de cheschevuvule și alea.

  Că din Santiago pînă în Havana e ceva de mers – plus că A1 e neterminat. Fiindcă… socialism.
  Solidaridad.
  Către seară, când am trecut prin Nueva Paz, erau foo trei grupe de studenți la marginea drumului – de la politehnica Echeverria – aveau și pancarte – adunau gunoaie din șanț și le puneau în saci; păreau plictisiți, dă-mi voie să-ți spui.

  Așa, deci.

 4. colector Says:

  arsenie boca e noul petrache poenaru precum grafenul e noul hidrogen.

  dar de ce sinteti asa de pornit pe canadieni, domnu blegoo3? o inima zdrobita, ceva?

 5. blegoo2 Says:

  „Măi, sa ştiţi că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori sa se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări”
  (Arsenie Boca – Preziceri)

 6. mulliganoglu Says:

  și vor fi eclipse. de Lună și de Soare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: