lestrigoni

la CB, în fumăraie. trag de o berea casei făcută „special” de Tuborg. eu o știam slab acidulată, asta e sifon. mă aflu în mijlocul unei societăți selecte compusă din funcționari bancari cu manșetă la pantaloni, turiști latini și ruși care se bucură zgomotos de minunile patriei, ceva pizdulici multinaționale care-și tot trag selfiuri cu iahnie de fasole și obișnuiții locului cu mese permanent rezervate. admir herburile cu claxoane și halbe atent ticluite. undeva, în pod, se tânguie Jean Mascopol. contemplația mi-e zgâriată de apariția unui crainic de arme într-o togă vișinie cu laleaua casei Abibas în cantonul stâng. el deschide calea pentru doi seniori în cămăși roz, bronzați în solar, în costume scumpe cu mâneci acoperind ghiuluri, brățări, ceasuri. alaiul seniorial se împlinește cu două domnițe, la fo 40 de anișori, care străpung atmosfera de sarmale și mititei cu lănci de șanel faiv. chelnerii, de obicei niște putori preocupate de decorațiunile tavanului, prind viață. ceva patronii de măcelărie, gen, sunt imediat serviți cu apă plată și câte un hârdău de mâncarea cavalerului. pupezele cu câte un cocktail cu multe paie în culorile curcubeului, creații ale unui barman fiujăn lăsat de capul lui, și câte o frunzuliță de mentă pe o spârcâială magenta. crainicul discută afaceri cu chelnerii lângă dulapul cu veselă și-i ciupește, pe rând, de obraji. patronii mușcă direct din feliile groase de pâine, pupezele mângâie feisbucu pe niște palete de cricket, un chelner plonjează spectaculos și, în cădere, împrăștie bere pe rozul câmpului patronului cu mai multe brățări. seniorul îl înjură în ceva italiană de abator și-i arde o palmă după ceafă. îmi închid porțile simțurilor și-mi pun în cap silent shuffle.

Etichete:

10 răspunsuri to “lestrigoni”

 1. colector Says:

  hehe, barman fiujån, beton:))

 2. mulliganoglu Says:

  eu cand vad fusion, sau multiculturalism, citesc tiganie

 3. we Says:

  @m, tre sa il intelegi, la vascauti e tootookuul sa iei masa intr-un stabiliment fusion. tin minte, acum cativa ani, un asemenea stabiliment intr-un oras din aceeasi zona dar cu mult mai multe pretentii, care se lauda care are tortilla si salsa originale. realizezi ce e in fetesti, oriunde ar fi acesta.

 4. aqul qarpatic Says:

  DA!

 5. aqul qarpatic Says:

  şi ca în odiseea, lestrigonii de la bucătărie spălau vasele cu eau d’issey, în timp ce-şi ştergeau mucii cu mânicile suflecate de la costumele ralph lauren.

 6. garcea Says:

  ma´ngrozesc deja ce ´o mai maslui blegoo de data asta..coperti de platina groase de trei dejte si textu´scris de mina de fecioare de la belarte ..pe piele de vitel wagyu cu litere din aur din muntii apuseni.

 7. impricinatul Says:

  parca era si ceva scris cu creta pe o tabla… :)

 8. mulliganoglu Says:

  g&g, l-ati inhibat pe blegoo! :((

  impricinatule, tabla am uitat-o, am oroare de table (probabil negre)

 9. garcea Says:

  las´ca creste la loc, are resurse.

 10. we Says:

  bleaga a facut desantul in sevastopol, da’ i-a dat cu eroare si a ajuns in apa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: