hajariku

vara, in asteptarea eclipsei, ne-am instalat la plonj. parea ca paza de coasta castigase razboiul cu braconierii turci, de zeci de ani nu se mai vazusera calcani atat de mari in Constanta. dibuisem un blanc ce ungea multumitor gresia in doua boiele sub care naduseau cotletele rombice. leneveam pana tarziu, cand se strangea tot echipajul. la primele palpairi ale licuricilor, dupa a patra chemare a muezinului, schimbam electricitatea alba cu magnetismul rosu care induce visarea. briza ne destepta din lesinul fierbinte si incepeam sa cutreieram marile dupa bufuri, de la Constanta, prin Pireu, la Karachi, apoi la Anvers, prin Alexandria, facand haine de piele din pesti de sticla, din piele cafea si blugi, din care camasi de Braila transformate in sticle de whiskey care si-au oprit alchimicoasa prefacerea in tancul de apa al barcii albe zacanda in toropeala indiana, leganata de apele mierii, retinuta pentru trafic de alcool in dana groasa de garizi si mimolani, intr-un port nestiut, undeva pe tropicul cancerului, in mangaieri de calamari desfacandu-se in evantaie sclipitoare in clipocitul verde sticlos, intr-un dans muribund inganandu-l pe cel al suratelor de dincolo de carnea obosita a cargoului, etichetele descleiate care se ridicau somnoroase la cel mai mic zgomot, purtand cu mandrie pe piept armele unor distilerii vestite

Etichete:

8 răspunsuri to “hajariku”

 1. impricinatul Says:

  marea, mama noastra, da. ai baut si tu apa din tanc?
  stii cum se spune… cine a baut apa din tanc, musai o sa mai bea.
  acu 5 zile am vazut plaja – plaja a mare din nord. din nordul nordului, ala taios si inghetat, verde si duhnind a iod, cu alge care se uscau nascand clopotei uscati pe bolovanii umezi. papuris si tantarime, chit ca dadea sa ploua si ca erau doar 10 grade. mai mirosea, cand si cand, si a blanuri, sa stii.
  edda, edda!

 2. impricinatul Says:

  http://www.sacred-texts.com/neu/poe/poe03.htm
  ce fel de mare doare mai rau? cea de sus? sau cea a lui istrati, molcoma si uleioasa, care aduce cu ea boarea levantina?

 3. mulliganoglu Says:

  n-am baut apa din tanc, desi am avut ocazia. da, marea miroase in acelasi timp a moarte si viata. in ce priveste durerea, depinde de geometria scoicii in care te tai.

  mi-am adus aminte de versurile lui Baudelaire si politizez: cati navigatori o fi avand psd-ul?

 4. impricinatul Says:

  nu stiu versurile lui baudelaire din pacate. pe pesede nu-l ajuta fizicu la navigatie. jula navigatorului, ca stiu despre ce vorbesc, presupune o suma de imponderabile care nu-i coafeaza pe vremelnicii tovarasi de drum. ei au moace de bisnitari de bilete de cinema, nu de contrabandisti, iarta-ma ca pun lucrurile la punct. nici sange nu prea au in ei – da’s tari la logica de poiana.

 5. mulliganoglu Says:

  uite o traducere a lui Soviany:
  http://octaviansoviany.wordpress.com/tag/charles-baudelaire/

  si aia cu biletele de cinema au stil, sau aveau… un mers leganat, cu mainile infundate pana la cot in pantaloni d-aia pana etc. astia d ela psd au fete de taietori de porci si tractoristi, asta cand nu sunt tigani stricati la cap. sunt tari la logica haitei, hienutele cocosate.

 6. we Says:

  @impricinatule, ai fost in norge?

 7. lilja Says:

  :)
  da şi p mne tot la Istrati m-a trimis asta. parcă el e 1 pic mai uscat decât tne.

  o fi d la căldură sau mie mi s pare totu’ aşa… sultry? vouă? :) ţie? :)

 8. mulliganoglu Says:

  da, e vipie. io o sting cu vin alb, ca de la rosu am halucinatii pe caldurile astea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: