salasul Arnotenilor

eugen simion, cu harfe de mare cunoscator, sustine, in prefata volumului de mateine ingrijit de Barbu Cioculescu, ca salasul arnotenilor (=vacaresti) se afla in spatele actualei cladiri a CEC-ului. poate dac-ar fi luat-o garla la deal, caci

Că nu mai ştiu cum îi zicea străzii unde stăteau Arnotenii, nu trebuie să pară ciudat; timp de o lună cât am fost de la ei nelipsit, nu mi s-a întâmplat nici să intru, nici să ies decât prin fundul fără uluci al curţii care răspundea pe cheul drept al Dâmboviţei, ceva mai sus de Mihai Vodă. Era mai aproape şi nu mă vedea nimeni.

e drept ca vatra Vacarestilor s-a aflat pe Calea Mogosoaiei, pe partea stanga privind dinspre garla, intre prima scoala domneasca si domeniul Belu, deci pe unde e CEC-ul acum. numai ca ultimul locatar al acelor case a fost Iordache Vacarescu, pe la 1890 aflandu-se acolo, cf. Papassoglu, numai niste magazii darapanate. mai stim ca nu despre ramura de mana dreapta se face vorbire.

folosind metoda pentagramei, am gasit locul mai jos de Mihai Voda, pe Apolodor. desi exista variatii intre hartile de la 1900, calcule repetate m-au convins ca directia initiala era gresita. coada stelei trebuie rotita spre ora 11, astfel incat varful rasturnat sa pice pe Jarcaleti, aceasta din urma proiectie gasindu-se in armonie cu toate celelalte semne ale cartii crailor si aratand salasul Arnotenilor pe Strada Roselor, ceea ce nu va mira pe nimeni. vorba acelui escroc emerit: ad rosas per spinum.

Etichete: , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: