despre ingeri si defecte de matrixa

o observatie a diacriticei imi confirma o mai veche banuiala: plesiului andrei gabriel liiceanu nu-i sunt citite lucrarile fundamentale (spre deosebire de articolasele b.o.r. friendly, care rascitite, rascomentate, ras-, ras-, …). in discutia de pe globul diacriticei s-a ajuns foarte repede la vinovat: corectorul. al dracului corector! tot el o fi corectat si monumentodopera „despre ingeri” care incepe asa:

Prietenului meu Horia Bernea,
unul din cei foarte putini
cu care puteam sta de vorba despre ingeri

stiu articolul Rodicai Zafiu din Rom.Lit. – exemplele ante-70 nu m-au convins, limba nefiind o chestie incheiata. bine, chestiunea din/dintre poate fi discutata, numai ca citatele din Grigorie Palama (un sfant d-ala), ciachian ajustate, alunga umbra stravezie a indoielii:

felul intreit al cunostiintei noastre

despre ce sa fie vorba?! ne lamurim repede ca se face vorbire despre constiinta (chestia aia pe care, cica, o poseda numai oamenii):

caci numai noi dintre toate fapturile [o] avem

ba nu, despre cunostinte:

multimea mestesugurilor, a stiintelor si a cunostiintelor

plm, nu mai inteleg nimic. deci cate ceva despre cartea asta, despre ingeri, care a incasat sute de premii si asa: e un obiect negru, lucios, care poate fi folosit ca, spre ex., covoras pentru soricelul surazator. alt exemplu de utilizare a negrei de plesiul: suport pentru ceasca cu cafea fierbinte, sa nu distrugi lacul biroului. cugetand Iw la alte utilizari ale negrei, m-a strafulgerat o viziune a iadului: o biblioteca cu miliarde de miliarde de copii ale unei singure monumentodopere: minima moralia by plesiul, nu Adorno. dar sa lasam confesiunile.

dupa cum spuneam, lucrarea domnului profesor universitar de filozofie a religiilor (facultatea de filozofie, UB, 1991-1997, dupa cum scrie in preascurta prezentare a Ingerologului doctor in peisaje europene) incepe prost, cu o dedicatie handicapata. apoi cuvantul inainte, care e o lamentatie (cand nu se multumeste sponsorilor si pretenarilor). apoi impertinente, plesiul vorbind despre toate textele „sacre” ca si cum le stie la silaba, gen. are si impertinenta farmecul ei, indeobste cand e practicata de indivizi subtiri, uscati pe rugul artei, nu de hipopotami cu funda. in introducerea in ingerologie se prezinta tema intervalului (pe care i-a sadit-o dinu noica, patronul) care mi-a amintit de un pasaj, foarte comic, din interlocutiunile lui Paleologu in care conul povesteste cum noica le dadea teme pentru acasa grupistilor (mi-e lene sa caut fragmentul) – lui, conului, ii revenise asta a intervalului, pe care a refuzat-o dintr-un motiv oarecare. iata cum a capatat plesiul subiect de carti (morala, ingerologie, sala de lectura, toate acestea au cel putin un interval care se cere umplut). domnul plesu e un clasic, a.i. nu include qm in teoriile sale. pur si simplu nu suporta discontinuitatile. nu se face sa sari de la supa la felul principal, tre’ sa  mai fie ceva de infulecat intre- un exemplu doar. cum reprezentarea semitica a creatorului flutura asupra capului sau, nu poate concepe un model in care omul sare de pe pamant direct in cer. poate sa accepte ca pamantul e rotund, chiar ca americanii au ajuns pe luna, dar ca omul poate sa poata comunica direct cu Ziditorul, asta nu! deci banda interzisa tre’ sa fie populata cu ceva care sta pe ceva, cum ar veni, in reprezentarea taranesc-naiva, scari pe care stau ingerasii ca-n hulubarie, practicand un telefon fara fir. ingerii sunt hibrizi, impuritati, defecte ale matrixei, dar, in reprezentarea ciachian-gravitationala, avand avantajul unei energii potentiale superioare. sigur, plesiul nu spune asta, el nici n-a vazut vreun inger si asa – incercam Iw sa modelez. numai ca m-au obosit fonfaielile ceachiste. zeci de pagini pe care sunt inghesuite vaiete despre soarta cruda de om care s-a sacrificat pentru cetate si a neglijat redactarea monumentodoperei – de aici fuseria, paginile adunate, discontinuitatile horroroase. dar aceasta n-a mai depins de El. a fost Destinul, vrerea celor din banda de conductie:

Pana si faptul ca, pe nepusa masa, m-am trezit, intr-o buna zina, ministru de externe a intrat oarecum firesc in acelasi dosar [al ingerilor]. Angelos, cuvantul grecesc care desemneaza ingerul, inseamna nici mai mult nici mai putin decat sol, mesager, ambasador.

era scris in stele. lol, ca sa zic asa.

Etichete: , , , , ,

26 răspunsuri to “despre ingeri si defecte de matrixa”

 1. F Says:

  deci e grav daca am gasit si lucruri ‘teresante-n ea?

 2. Pivnicerul Says:

  Pe un blog s-a spus ca aici ar mirosi a sulf..

  Snif..snif! Ah! Hmm! Asa e! Miroase a sulfiti!

  uite cum se explica ingerofobia..

 3. mulliganoglu Says:

  @F: si asta cu interesul e pe grade/scari/intervale. sa nu uitam ca ingerii sunt teribili, spaimosi. in orice text putem gasi ceva interesant. vorba lu’ Joyce (ca tot suntem la anticultura in cap): „n-am intalnit inca un om plictisitor”. am recitit aseara primele… 30 de pagini despre ingeri: foarte amuzant, 70% din textul lor explica de ce cartea e incropita si asa.

  interesant, deosebit, ce eufemisme. spre exemplu, consider ca o anumita globista, & profa de franceza, e deosebita. deosebita-deosebita.

 4. Pivnicerul Says:

  se zvonea pe vremuri pe cand plesu era consilier prezidential cum ca i-ar fi facut cadou lui basescu o sticla de chablis pe care prezidentul ar fi fiert-o cu cuisoare si baut-o la guturai. Ai auzit cumva de asa ceva? Daca da, ai niste referinte?

 5. mulliganoglu Says:

  Pivnicere, se spun multe pe anumite globuri. acum satanist (sau, cf. alex. leo serban, satanain, dupa modelul mateiu->matein, -/->mateist, ca asa a invatat el de la tovarasii care predau la scoala de cultura in cap dilema veche), maine hitlerist (sau, cf. als, hitlerin) si osanda-i gata. noi fim noi sanatosi, frumosi & destepti!

 6. mulliganoglu Says:

  n-am auzit. cumanul ala de Basescu pare genul cu alcoolul, nu sucuri d-astea de fructe. la guturai o vutca fiarta. sa nu zici cumva nucsoara ca, cica, provoaca halucinatii si zic aia, sugiu&co, ca suntem traficanti de narcoidei, gen.

  plesiul pare genul sange de iepure by dinescu from Bucu

 7. Pivnicerul Says:

  dar de profesoara de franceza ce zici? o clipa am avut viziunea bahica a ioanei d’arc scotand palosul cu trei lame din cele trei teci retezand critic capul Lui, al Autorului.. dar mare mi-a fost dezamagirea.. caci a recazut pe data supt pecetea umeda a trascaului Vizual.. ce dezamagire..

 8. mulliganoglu Says:

  asta cu trascaul Vizual merita un loc pe foaia de cuvinte in+sate

  deci prefesoara malada, dupa momentul de maxima luciditate („nu pot sa ma internez, desi ar fi cazul”), a recazut in cseneala. cand i-am vazut primele giumbuslucuri, o emotie m-a sabiat: am crezut c-a inviat XENAtheprincess@home.ro, cea mai tare forumista ortodoxa & dobrogeana. daca nu stiti cine e csena sau ce inseamna starea de cseneala, iata niste vorbe d-ale ei mai vechi:

  muzica moderna, stop!!!

  de ce?
  – transmite la nivelul zgomotului shi al strazii
  – se inscrie un reflex, NU pe cortex
  – se lipseshte de o comunicare reala, s flecareala
  – propovaduieshte imperecherea trupeasca alandala, fara Binecuvantare, fara o cantarire reciproca initziala
  – presupune alcool, lumina roshie tzigari
  – e mediu ambiant de nepasare shi orbire
  – TINERII DISCO SUNT GATA CASTRATZI DE INTELIGENTZA, EXCITATZI FIZIC SHI FOARTE, INVARIABIL – INCULTZI !!!
  amin !

 9. mulliganoglu Says:

  mai multe gasiti aici:

  https://yistamate.wordpress.com/2008/04/01/csena-fragmente/

 10. Pivnicerul Says:

  neeh.. xena asta pare pur si simplu proasta punct. Mewset e altfel, o roade ceva acolo jos, nu e chiar fara speranta.

 11. mulliganoglu Says:

  s-ar putea sa ai dreptate. si mie mi s-a parut ca are potential nenul, mai ales cand i le-a aruncat verde-n rat sugiulanului. sa fie doar niste conexiuni gresite in unitatea ei centrala?

 12. Pivnicerul Says:

  sarmana mewset, e chinuita la bibilica dar macar e frumoasa.. i-am vazut cateva poze puse pe blog la betie pe care din pacate le-a scos la trezie..

  cred ca oscileaza ca pendului lui procust pentru ca e disperata dupa corpul lui ALS .. ca mine de altfel.. (als, call me pliz!)

 13. mulliganoglu Says:

  doar n-o futi in bibilica

  daca face rozariul in patul lui Foca, poa’ sa aiba contoru’ in regim de descarcare

 14. Pivnicerul Says:

  cat crezi ca mai rezista psihic Autorul? La ce fauna i s-a adunat in batatura cred ca-si inchide boutiqueul in cateva saptamani.. liviu buturuga acela pare sa fie ceva prospai tare-n clont.. cred c-o sa-i cer numarul de tlf..

 15. mulliganoglu Says:

  si el serios printre ele, ca un faunas bi-

  il inchide, il deschide. are experienta, a facut-o de fo 10x. nu stiu daca i-ai vazut filmele. are inceput de parkinson, saracutul:

  http://www.youtube.com/user/leuldemare1

  sorin livada bour ala e o molie atrasa de becul als (economic, 12 W) – imi tot calareste blogul (cum n-am reclame ca sugiu, nu ma ajuta)

 16. als Says:

  Pivnicerul, mars akas.

 17. mewsete Says:

  ce cautati aici dl als. e periculos nu mai stati veniti la mine la tara ca va dau un ceai de tei si va cant o chansonettea

 18. als Says:

  ai gingivita, ma petite cherie?

 19. mulliganoglu Says:

  hartanelle, comenzi d-astea sa-i dai lu’ sugiu, da?

  (desi am vazut ca nu prea le mai ia – i s-a urcat democratia la bostan)

 20. mulliganoglu Says:

  miuzet, domnul isuciu zice ca ai fundul cam mare. e adevarat?

 21. miuzet Says:

  huliganoglule esti un badaran! si daca vrei sa stii (hihihi), am fundul tocmai potrivit.
  :D

 22. mulliganoglu Says:

  dar un badaran cu pula

  potrivit pt. ce, miuzi, fundul tau?!

 23. miuzet Says:

  huliganoglu, dupa ce esti un badaran mai esti si mitocan! nici elevii mei nu se exprima asa:)))
  nici eu nu stiu pentru ce este potrivit. asta imi zice als si isuciu. si lui pivnicerul ii place de mine. a zis ca sunt frumoasa. hihihi.
  :))))

 24. mulliganoglu Says:

  dar un mitocan cu pula, draga miuzet. presupun ca elevii din mediul rural, din cauza ignorantei, manifesta mai mult respect fata de profesori.

  poate ii vei descoperi intr-o zi si o alta utilitate. oricum, acel frumoasa imi pare un sinonim pt. abordabila (prova-n pupa, capisci?)

 25. alex Says:

  Felicitari domnnule! E posibil ca sa nu iti fi fost asta intentia, dar ai reusit sa-l coalizezi pe domnul als cu luciat cu scopul unic de a te izola. Si sper sa imi primesti scuzele (putin formale, putin ipocrite, totusi…): nu asta a fost intentia mea; fii sigur ca exista cel putin un om convins de inocenta-ti.

 26. mulliganoglu Says:

  alex, n-am inteles nimic. esti atat de bun sa-mi explici si mie despre ce vorbesti? am asa… o senzatie ca tre’ sa-ti multumesc pt. ceva.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: